Over Het Wisselspoor


Ons pand ligt tussen het oude spoorcomplex van de NS. Het verleden van de oude spoorwerkplaatsen is nog terug te zien. Hier werden vroeger wagens gefabriceerd en gerepareerd. Op aandringen van de gemeente Utrecht worden alle cultuurhistorische spoorwerkplaatsen behouden. Deze zullen binnenkort een nieuwe toekomst krijgen. Kortom bevinden wij ons op een locatie met een hoop historie en cultuur. Dit maakt een bezoek net even wat specialer!

Wij zijn Business Center Het Wisselspoor


Business Center het Wisselspoor is dé plek voor uw vergaderingen, trainingen, cursussen of heisessies. Daarnaast kunt u bij ons gebruik maken van een inschrijfadres bij de KvK en daarmee toegang verkrijgen tot onze flexibele werkplekken . Meer informatie hierover kunt u bekijken bij Wisselspoor Community

Ons pand ligt aan de 2e Daalsedijk, ook wel 2e Daalsebuurt genoemd, in Utrecht. Deze buurt is vernoemd naar de oudste verbindingsweg, aangelegd in het jaar 1200, tussen Utrecht en Amsterdam. Deze weg was jarenlang de belangrijkste verbindingsweg tussen Utrecht en Amsterdam, totdat Napoleon in 1812 de Amsterdamsestraatweg liet aanleggen. Het Wisselspoor ligt direct naast deze weg.


Een stoer stukkie stad

Klaar voor de toekomst

Toekomst Wisselspoor


Een nieuwe en inspirerende toekomst voor voormalig NS werkterrein 2e Daalsedijk in Utrecht. Dat is de inzet van een intentie-overeenkomst die NS Stations op dinsdag 31 maart 2015 heeft getekend met Synchroon, een landelijke projectontwikkelaar uit Zoetermeer. De overeenkomst is gebaseerd op de Ontwikkelvisie van Gemeente Utrecht in opdracht van NS Stations.

Vroeger was het terrein een werkplaats voor de spoorwissels. Nu staan er nog enkele monumentale gebouwen van Werkspoor; de bouwer van locomotieven en treinstellen uit de vorige eeuw. In de toekomst transformeert het gebied in ‘Wisselspoor’: een leefbaar en stoer deel van de stad Utrecht waarin wonen, werken en recreëren mogelijk is.

De voormalige NS-locatie 2e Daalsedijk ligt tussen de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en de Amsterdamsestraatweg. Hemelsbreed ligt het dicht bij Utrecht Centraal, van het oostelijk deel is het minder dan 1.000 meter tot het nieuwe muziekcentrum Tivoli in hartje Utrecht. Omdat de locatie lang afgesloten was, is het zelfs voor veel Utrechters nog een onbekend gebied. Wel zijn de afgelopen jaren onder andere creatieve bedrijven neergestreken in leegstaande gebouwen.

NS Stations heeft het gebied van 11 hectare verdeeld in vier deelgebieden. De intentie-overeenkomst richt zich op het eerste deelgebied, het meest westelijke deel van het plangebied. Hier is ruimte voor woningbouw, kleinschalige horeca, bedrijfsruimten en groenvoorzieningen.