parallax background

Hoe bescherm je jouw privacy als ZZP’er?

september 24, 2018
vergaderruimte utrecht
Waarom zou je vergaderen op een externe locatie ?
augustus 17, 2018
focus tijden vergaderen
Hoe blijf je gefocust tijdens het vergaderen ?
oktober 12, 2018
 

Hoe bescherm je jouw privacy als ZZP'er


Wie een bedrijf start kan niet om de Kamer van koophandel heen. Je bent verplicht je in te schrijven in dit handelsregister wanneer je een bedrijf begint. De gegevens in dit handelsregister zijn makkelijk toegangkelijk waardoor, zeker als ZZP'er, ook je privé gegevens te vinden zijn. Daarnaast verkoopt de KvK de gegevens aan commerciële partijen. Hierdoor kun je te maken krijgen met een stroom ongewenste post en telefoontjes. Hoe kunnen we dit voorkomen ?

Privacy

Als thuiswerkende ZZP'er is je vestigingsadres bij de Kamer van Koophandel ook je privé adres. Hierdoor kun je thuis worden lastig gevallen door bijvoorbeeld verkopers die jouw bedrijf willen benaderen. Een volle postus is vaak het gevolg. Dit is natuurlijk vervelend, maar je privacy wordt pas echt in het geding gebracht wanneer iedereen je privéadres via het bedrijf kan vinden. Even de bedrijfsnaam googlen en bingo! Dit kan tot vervelende situaties leiden, bijvoorbeeld tijdens een conflict met klant of leverancier.

Afscheming van je privé gegevens

Er zijn een aantal opties om je privé gegevens af te schermen. De Kamer van Koophandel geeft je een optie. Zo kun je de "Non-mailing" indicator inschakelen. Je adres wordt zo niet meer op Google Maps weergeven en zou je een stuk minder last hebben van ongewenste post en telefoontjes.

Zorg er voor dat je telefoonnummer niet openbaar is en je adres in gemeentelijke basisadministratie als "geheim" gelabeld staat.

MAAR, let op! Voor de ZZP'ers waarbij het vestigingsadres in het handelsregister gelijk is aan het privéadres, hebben deze opties geen nut. Je vestigingsadres blijft namelijk zichtbaar. De enige opties die er overblijft is het registeren op een zakelijk adres.

Virtueel kantoor

Is je vestigingsadres je privéadres maar wil je privé en zakelijk gescheiden houden ? Er is altijd een mogelijkheid om een virtueel kantoor te huren, een service die vaak door bedrijfsverzamelgebouwen aangeboden wordt. Voor een paar tientjes per maand gebruik je het adres van een bedrijfsverzamelgebouw als jouw vestigingsadres. Deze constructie is als basis niet toegestaan door de Kamer van Koophandel. Aan de hand van het huurcontract met het bedrijfsverzamelgebouw, stelt de Kamer van Koophandel vast dat het gaat om een bezoekadres en dus gebruikt mag worden als vestigingsadres in het handelsregister. Een belangrijke voorwaarde is dat je de mogelijkheid moet hebben om permanent op de locatie aanwezig te kunnen zijn. Dit betekend echter niet dat je altijd aanwezig hoeft te zijn en kun je dus gewoon thuis je werk blijven doen als je dat je voorkeur heeft.

Er zijn dus mogelijkheden om privé en zakelijk van elkaar te scheiden. Deze komen echter met een klein prijskaartje. Wil je graag professioneel en zakelijk adres, bekijk dan eens de mogelijkheid om een , door de KvK goedgekeurde, Virtueel kantoor te huren. Naast een zakelijk adres biedt een virtueel kantoor u nog veel andere services.

 
1
Hallo Hallo

Stel hier al je vragen en wij zullen ze spoedig beantwoorden
Powered by