parallax background

Zo overleef je de hittegolf op kantoor!

juli 29, 2018
fit op kantoor
Zo blijf je fit op kantoor!
juni 26, 2018
vergaderruimte utrecht
Waarom zou je vergaderen op een externe locatie ?
augustus 17, 2018
 

Zo overleef je de hittegolf op kantoor


Het is de afgelopen weken erg heet geweest in ons land! De 25ste hittegolf in Nederland is daarom ook een feit. Voorlopig is de hittegolf ten einde gekomen maar het kan nog steeds erg warm zijn op kantoor. Dit kan de werkprestatie behoorlijk negatief beïnvloeden Hier volgen en aantal hittegolf tips die je kunt toepassen om de warme dagen op het kantoor door te komen!

1. Tropisch rooster

Zet je wekker wat eerder en zorg dat je vroeg op kantoor bent. In de ochtend is het relatief koeler. Voer de belangrijkste taken 's ochtends uit, voordat je wordt bevangen door de hitte! Omdat je wat eerder begonnen bent ga je natuurlijk ook eerder naar huis om juist van de warmte te genieten in plaats van er in te zwoegen.

2. Je outfit

Dit ligt een klein beetje aan de cultuur die er bij jouw op kantoor heerst. Die cultuur bepaalt vaak welke kleding er geaccepteerd wordt. Wanneer de zomerse kleding geaccepteerd is ga je natuurlijk voor de korte broeken, rokjes, jurkjes, slipper en open schoenen. Word je representatiever verwacht ? Hou dan rekening met de keuze van de stof. Vermijd synthetische stoffen en kies voor stoffen die ademen, zoals katoen en linnen.

3. Drink voldoende water

Een tip die we vaker krijgen en die tijdens deze warme zomerse dagen nog belangrijker is, drink voldoende water! Drink minstens 2 liter water per dag. Zorg dat je wat flesjes of een kan water op je bureau hebt staan om jezelf te helpen herinneren om te drinken. Wanneer je je bureau moet verlaten om te gaan drinken krijg je vaak niet genoeg binnen. Leg een paar flesjes in de koelkast en wissel deze om wanneer je voorraadje leeg is.

4. Rustig aan, Geen stress, No spang

Het is al warm zat, ga je niet lopen opfokken om de kleine dingen voordat je letterlijk begint te koken van binnen. Maak je niet te druk. Ja het is warm, accepteer het. Klaag niet over de temperatuur en over hoe heet je het wel niet hebt, er verandert niets. We hebben het allemaal warm, maak er het beste van!

5. Geniet

Toegegeven, de druk van de warmte is niet altijd even lekker wanneer je op kantoor zit. Het gemis van airco kan groot zijn. MAAR... kun je je nog herinneren toen je in de herfst en winter zo aan het klagen was over de kou, regen en wind ? Geniet gewoon van het feit dat het zomer is en de leuke dingen die je kunt doen in de avonden en weekenden! Ga tijdens je pauze een ijsje eten en in het weekend lekker naar het strand! Organiseer een BBQ voor je kantoorgenoten of vrienden. De zon schijnt en life is good :)

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Mocht je het echt niet trekken, dan kun je altijd met je laptop op het strand gaan zitten. Pas wel op voor het zand.

 
1
Hallo Hallo

Stel hier al je vragen en wij zullen ze spoedig beantwoorden
Powered by