parallax background

Zo blijf je fit op kantoor!

juni 26, 2018
muziek op kantoor
Wat is het effect van muziek op kantoor ?
juni 20, 2018
hittegolf op kantoor
Zo overleef je de hittegolf op kantoor!
juli 29, 2018
 

Zo blijf je fit op kantoor!


Hoge werkdruk, lange dagen of gewoon het werk zelf, er zijn genoeg redenen die er voor zorgen dat we ons uitgeput voelen op kantoor. Natuurlijk kun je vermoeid raken wanneer je geconcentreerd aan het werk bent of wanneer iets tegen zit, maar we kunnen zelf invloed uitoefenen op hoe fit we ons voelen! Hier volgen een aantal tips die je kunt inzetten om fit te blijven tijdens zo'n &#$@ dag!

Begin met het juiste ontbijt

Zelfs vóór dat je dag op kantoor begint, kun je al iets doen aan je toekomstige energiepeil. Het begint bij het ontbijt! Onze voeding is onze brandstof en daarom is het belangrijk om te weten wat je naar binnen propt. Om de dag goed te starten is een goede combinatie van koolhydraten en eiwitten belangrijk. Hier volgen wat bronnen van goede koolhydraten en eiwitten die makkelijk in je ontbijt op te nemen zijn:

Koolhydraten:
- Volkoren brood
- Havermout
- Brinta pap
- Cornflakes (althans, die zonder een kilo suiker)

Eiwitten:
- Eieren (duh, let wel op het aantal dooiers)
- Kip- of kalkoenfilet
- Melk
- Griekse yoghurt of magere kwark (combineren met wat fruit)

Hier nog een kort recept van mijn favoriet waarmee je alles in één keer binnen krijgt. Dit kun je het beste in de avond voorbereiden, scheelt weer tijd in de ochtend:Overnight Oats

Ochtend workout

Begin de dag met een workout! Dit zet je metabolisme direct in versnelling. Het hoeft geen zware workout te zijn, een half uurtje stevig wandelen of fietsen is al genoeg. Doe je dit voor je ontbijt dan verbrand je, vanwege een laag insulinelevel, nog meer vet ook! Vaak voel je je na de workout nog fitter dan toen je begon. Nog een groot psychologische voordeel, je hebt het al achter de rug voordat andere met hun dag beginnen. Dit werkt enorm motiverend!

Ga naar buiten

Het scheppen van en luchtje doet de mens goed. Wanneer je 90% van je tijd in het kantoor doorbrengt is het belangrijk om af en toe even naar buiten te gaan voor een pomp verse zuurstof. Het helpt je om je lichaam te zuiveren en het voelt, zeker met mooi weer, ook nog eens fijn! In plaats van één lange pauze, neem eens korte pauzes van 5 minuten en stap even naar buiten. Zo komen we met een frisse blik weer terug op onze werkplek!

Stop met klagen

We doen het allemaal wel eens, soms zonder er erg in te hebben, KLAGEN! Klagen over het werk, je collega, je baas of zelfs over je privé situatie. Dit vreet enorm veel van je energie op. Probeer je op het positieve te richten en focus je op je werk en je zult zien dat je meer energie over houdt voor nuttige zaken.

Rustig aan met suiker!

Wanneer we even een dipje hebben zijn we snel geneigd naar het nemen van een snelle snack of koolzuurhoudend drank vol met suiker. Begin hier niet aan! Het zal je een korte energie boost geven maar zorgt er daarna voor dat je je waardeloos voelt. Hou het gezond en neem een stuk fruit of een rijstwafel, maar blijf weg van voedsel met te veel suiker.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips. Om je goed te kunnen focussen wanneer je aan het werkt bent is het belangrijk dat je let op je energiepijl. Weinig energie = lage productiviteit.. Probeer ze uit en je zult zien dat je je energieker voelt!

 
1
Hallo Hallo

Stel hier al je vragen en wij zullen ze spoedig beantwoorden
Powered by